■ Cate ceva despre invers

15/10/2009

© dan carlea

E greu de aflat cand a inceput exact Ion Cristoiu sa dezvolte o pasiune mistuitoare pentru argumentul cum ca el este intentionat invers decat majoritatea, ca sustine mereu altceva decat cei multi in mod programatic, dar se pare ca, odata cu trecerea timpului, crede tot mai mult in ceea ce spune.

Probabil, daca e sa facem nitica psihanaliza, argumentul a pornit dintr-o nevoie a maestrului de a sugera opozitia sa inversunata fata de orice inregimentare, neirolarea in trenduri, in armate mogulice, neplutirea in siaje de lideri. Si, cum desele acoperiri ale crestetului cu palma ne indica un chel neasumat si in cautare de o mesa potrivita, nu putem decat sa zambim.

Asa ca: era poporul cu Iliescu, maestrul era contra. Era poporul cu Basescu, maestrul spunea pas si trecea baricada. Nu mai e poporul cu Basescu, maestrul il apara. Rade lumea de europarlamentarul Elena, Cristoiu ii vede calitatile si ni le explica si noua.

Maestrul pare convins ca aceasta atitudine este chiar mai mult decat garantia independentei domniei sale, este insasi purtatoarea de drapel a nevoii de democratie care il mistuie.

Insa e o mica problema: o analiza la rece presupune lipsa premonitiilor concluziei la care vei ajunge in urma ei.
 

Adica esti impotriva lui X si a politicii lui, pentru ca – si insiri cauzele -, nu declari de la inceput ca pozitia ta este cutare – fiindca altii sunt invers – si apoi cauti argumentele care sa o valideze.

A te defini din start Gica Contra, omul care spune pe dos decat spun majoritatea si a pretinde ca asta reprezinta o garantie a independentei tale este o gluma demna de dumnezeul gainii care nastea pui vii sub bulina rosie a Evenimentului de odinioara.

_________________________________

a se vedea interviul de aici

Reclame

2 răspunsuri to “■ Cate ceva despre invers”

  1. cristian Says:

    sunt de acord. a imbatranit omu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: